fbpx

בשמי לליק, סיפור בזכוכית • Lalique Perfumes

מאז ומתמיד דברים שהם ‘מיינסטרים’ משכו אותי פחות מאשר אלו יוצאי הדופן, בשוליים. זה תקף אצלי לכל תחום בחיים, ובישום הוא תחום מהותי שבשנים האחרונות מושפע מכך מאוד. סביר להניח ששמעתן את המושג ‘בשמי נישה’ לא פעם בשנה האחרונה, שכן מותגי הנישה פרצו (ואפשר לומר השתלטו), על נתח גדול ומהותי בשוק הבישום, ומגמת הצמיחה עתידה להמשיך גם בשנים הבאות. מותגי הבישום הנישתיים מביאים רוח חדשה למדפי הבישום, וניחוחות שלא תריחו על כל אחת. אבל מעבר לניחוחות לרוב מדובר במותגים להם סיפור רקע שונה ומיוחד. כזה הוא מותג לליק, שקרוי על שמו של רנה לליק, אמן זכוכית צרפתי מפורסם.

 

חיבתי למותגי נישה אומנם התפתחה מאוד בשנים האחרונות, אך פעמים רבות מצאתי את עצמי אבודה מול ניחוחות מתוחכמים שלאו דווקא מתאימים לסגנוני האישי, שתמיד היה נקי ומאופק. אני אוהבת ריחות אווריריים, קלים, מיוחדים אך לא מורכבים. אלו שנעימים לאף אך אף פעם אינם משתלטים. פעמים רבות וויתרתי על דגימה של בושם חדש בידיעה שמערכת היחסים בינינו תהיה קצרה ומרירה, רק ממבט חטוף בבקבוק. במקרה של בשמי לליק החדשים, כבר בפתיחת האריזה היה ברור לי שמדובר במערכת יחסים חדשה ומוצלחת.
 
קצת על ההסטוריה של לליק
כמו שסיפרתי בתחילת הפוסט, מאחורי מותג לליק עומד אמן זכוכית צרפתי בשם רנה לליק. לליק הציג את עבודותיו המרהיבות בחנות אותה פתח ב-1905, ודרכו משם לתחום הבישום היתה קצרה ויוצאת דופן. הבשם פרנסואה קוטי נחשף לעבודותיו של לליק וביקש ממנו לעצב בקבוק לבושם. וכך, לצד תכשיטים שהיה מעצב לשחקניות התקופה ועבודות זכוכית ייחודיות, הוא החל לעצב גם בקבוקי זכוכית לבשמים בסגנון ארט דקו בטכניקה של הטבעת זכוכית ובקווים נקיים וישרים, שניכרים בעיצובי בקבוקי המותג עד היום.

 

 

 

שלושה ניחוחות חדשים לבית לליק
שלושת הבשמים החדשים לבית לליק הושקו ממש לאחרונה, וניתן לזהות בקלות את המחווה היפה של הבקבוקים המודרניים לעיצובים הקלאסיים של המותג. הניחוחות החדשים מתוארים על ידי בית לליק ככאלה המתאימים לאשה המודרנית, וכמי שמחשיבה את עצמה ככזו, הרשתי לעצמי להיסחף לסיפור ולניחוח של כל אחד מהבשמים (וגם לבחור את האהוב עליי ביותר). ובאמת, לכל ניחוח סיפור רקע ייחודי משלו, שכן את כל אחד מהבשמים רקח בשם אחר ששאב השראות מעולמו שלו.
 
שלושת הבקבוקים של הבשמים זהים (אך נבדלים זה מזה בגוון הבושם עצמו), מעוצבים להפליא באלגנטיות מופתית, קווים ישרים ונקיים שהולמים את הסטוריית המותג ודיטיילס ענוגים שוודאי ישמחו חובבות עיצוב שכמותי. על הפקק ועל עדי זהוב שמחובר לבקבוק הטבעה מיוחדת של ציפורים מרוקעות בזהב.
 
Electric Purpleכשמו כן הוא. תערובת פירותית עוצמתית המבוססת על פירות יער, סיגליות, אשכולית, אזוב ופטצ’ולי. לתחושתי ועל עורי הבושם מתקבל פירותי מאוד, ובולטים בו גרגרי היער שעוטפים אותו במתיקות דומיננטית. חובבות המתוקים וודאי יתחברו לבקבוק הסגול, ששומר על קו פירותי מובהק ויציב שעמיד לאורך זמן.
 

 

 

 

 

 

Pink Paradise הוא הפתעה עבורי, שכן הייתי בטוחה שמדובר בבושם ורוד ‘קלאסי’, כלומר פרחוני, נשי ומתוק. הופתעתי לטובה מניחוח מתוחכם המבוסס על יסמין, מאסק והדרים, שבולטים בו אך שומרים על עידון ואיפוק. זה ניחוח מתקתק ששומר על קו נקי, כזה שיתאים גם למזג אוויר חם ולמי שאוהבת ניחוחות מקלחת נקיים.

 

 

 

 

 

הגענו ל-Sweet Amber, שהצליח להפתיע ולכבוש אותי. וניל, אניס, ענבר ופרחים לבנים משתלבים לכדי ניחוח רענן מצד אחד, אך מתובל ועמוק מצד שני. אף שאיננו הבחירה הקלאסית עבורי, חובבת הניחוחות הירוקים-חמצמצים, החמימות המתובלת שלו הפכה אותו לבחירה מדויקת עבורי למזג אוויר חורפי.
כטבעם של בשמי בוטיק, מחירם גבוה יותר מבשמים קלאסיים, אולם ככאלה הם גם שומרים על הילה יוקרתית ואקסלוסיבית. עלות הבשמים 184$ לאחד, ותוכלו למצוא אותם בדיוטי פרי ג’יימס ריצ’רדסון

 

 

 

גילוי נאות

אהבת את הפוסט? שלחי אותו לחברה שתהנה גם:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד כתבות בנושא: